Klankvertelling

Mariet Keuning en ik vormen samen het duo “Keuning & Keuning”.
We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van klankvertellingen die vrijwel altijd de natuur als uitgangspunt hebben. De instrumenten waarvan we gebruik maken zijn Indiase en Nepalese klankschalen, gong, oceandrum, sansula, kotamo en nog een aantal andere instrumenten. Wij bieden onze klankvertellingen aan in basisscholen, zorgcentra, (kinder-)ziekenhuizen en buurtcentra.

Tevens verzorgen we workshops met klankschalen. Meer hierover onder de rubriek Klankworkshops.

Mariet-Photo-voor-website.-265x300Mariet Keuning
“Natuur en klank zijn 2 grote passies in mijn leven. Ik vind het fijn om beide met elkaar te combineren. Dit met de bedoeling om mensen hun verbinding te laten ervaren met de natuurlijke wereld, met elkaar en met zichzelf. We leven in een tijd waarin verbinding het sleutelwoord is.

Sinds 1998 ben ik werkzaam in de natuurvoorlichting en –educatie. Vanaf 2001 werk ik met plezier bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold van Staats-bosbeheer. Mijn specialisatie is natuurbeleving met groepen. En dan is er de klank… Het begon met een klein klankschaaltje dat ik aanschafte in Utrecht toen ik daar de opleiding Intuïtieve Ontwikkeling volgde. Tijdens een reis door Tibet en Nepal vond ik meer klankschalen.

Bij Instituut Klankkleur te Grolloo volgde ik de opleiding tot klankmasseur volgens de methode van Peter Hess. Hiervoor heb ik een praktijk aan huis. Samen met Erik bied ik klankworkshops en klankvertellingen aan. Wanneer dit in een prachtige natuurlijke omgeving gebeurt en klank heel subtiel de stilte kan benadrukken, dan is voor mij de cirkel rond.”