Erian Ensemble

Erian Ensemble

Het Erian-Ensemble is in 2001 tijdens een vakantie in Frankrijk ontstaan en bestaat uit Erik (klankschalen, gong, kotamo) en Marianne Keuning (viool en altviool) .

Het bijzondere van het Erian-Ensemble is het rijke kleurenpalet dat ontstaat door de combinaties van deze verschillende instrumenten.

Het programma bestaat uit improvisaties gebaseerd op een combinatie van wereldmuziek, klassieke muziek en eigen composities van Marianne.

In 2007 heeft het Erian-Ensemble de CD “Ocean” uitgebracht.

Na een lange corona-pauze gaat het Erian-Ensemble binnenkort weer optredens organiseren.

De betreffende data en locaties zijn te vinden in de agenda.

img_0158-002 Marianne Keuning
Marianne Keuning  voltooide haar vioolstudie in 1970 aan het conservatorium te Maastricht. Sindsdien heeft ze als viooldocente gewerkt aan diverse muziekscholen in Nederland waaronder als laatste Het Muziekpakhuis te Amsterdam. Acht jaar lang was ze als violiste werkzaam in het Nederlands Ballet Orkest te Amsterdam.

Ze heeft zich gespecialiseerd in improvisatie vanuit klassieke muziek en heeft workshops en lessen in binnen- en buitenland gegeven. Ook speelt ze regelmatig in zorginstellingen waarbij het meer om klassieke muziek gaat. Daarnaast geeft ze cursussen “Luisteren naar klassieke muziek” in buurtcentra en luisterkringen.