Erian Ensemble

Erian Ensemble

_JDP6194In 2001 hebben mijn zuster Marianne en ik het Erian Ensemble opgericht.  Ons eerste optreden vond plaats in Thiézac in Centraal Frankrijk, waarna meerdere optredens volgden in Nederland.Tijdens onze optredens maken we gebruik van een grote verscheidenheid aan instrumenten, zoals o.a. klankschalen, gongs, kotamo en  sansula. Deze instrumenten worden door mij bespeeld.

00213_RJMarianne bespeelt de viool en de altviool en daarbij ook nog een aantal klankschalen.
Het bijzondere van het Erian Ensemble is het rijke kleurenpalet dat ontstaat door de unieke combinaties van deze verschillende instrumenten waarbij we tevens gebruik maken van verschillende speeltechnieken.

De muziek die we maken bestaat voornamelijk uit improvisaties gebaseerd op een combinatie van wereldmuziek en klassieke muziek.

Voor een impressie van het Erian Ensemble kunt u het onderstaande filmpje bekijken.

We hebben in 2007 onze eerste CD gemaakt met als titel “Ocean”, welke via een aantal klankimpressies het leven in en rond de oceaan weergeeft.

img_0158-002Marianne Keuning
Marianne Keuning  voltooide haar vioolstudie in 1970 aan het conservatorium te Maastricht. Sindsdien heeft ze als viooldocente gewerkt aan diverse muziekscholen in Nederland waaronder als laatste Het Muziekpakhuis te Amsterdam. Gedurende acht jaar was ze als violiste verbonden  aan het Nederlands Ballet Orkest te Amsterdam.

Ze heeft zich gespecialiseerd in improvisatie vanuit klassieke muziek en heeft workshops en lessen in binnen- en buitenland gegeven. Als violiste treedt ze op met eigen composities en improvisaties. Ook speelt ze regelmatig in zorginstellingen waarbij het meer om klassieke muziek gaat. Daarnaast geeft ze cursussen “Luisteren naar klassieke muziek” in buurtcentra en luisterkringen.

Samen met haar broer Erik vormt ze het Erian Ensemble.